Principe 1: on the move

In het kort: Als je van een rots afgaat, voel je niet meer de vaste grond onder je voeten. Je zit vast aan een touw en je weet dat je veilig bent, doodat je goed gezekerd bent.

Een nieuwe taal leren voelt soms ook zo. We leren een nieuwe taal niet stapje voor stapje, maar je mag meteen beginnen....we houden je echter wel vast. Wel blijven bewegen en luistern naar de instructeur....als je niets doet blijf je hangen en dat is zeker niet de bedoeling.

Meer...

On the Move

In deze cursus hanteren wij het begrip 'immersion'. Dat betekent dat je ondergedompeld wordt in de taal. De taal die je vanavond hebt gehoord is van een native speaker, die nauwelijks zijn best heeft gedaan om gemakkelijker te spreken. Misschien was veel wel te moeilijk en er zijn teveel woorden die je misschien niet meteen begrijpt. Daardoor is het onmogelijk alles letterlijk te gaan vertalen. Je schakelt een ander mechanisme in waardoor je het letterlijke woord-voor-woord vertalen loslaat en de grote lijnen wil begrijpen. Je let op hoe er gesproken wordt, welke emotie daarbij zit, je herkent herhalingen, je herkent urgentie etc. Het letterlijk begrijpen van de tekst is niet nodig, belangrijk is om de emotie van het verhaal te gaan pakken. Je bent enorm alert en schakelt als het ware een overlevings mechanisme in...het belangrijkste kun je volgen. Als je dat na een paar lessen te pakken hebt...gaat het goed. Als je Laurence wel kon volgen kun je kijken hoe je het luisterboek ervaart. We horen graag je reactie daarop.

© 2020 VOF Two Roads

KVK 76490297

Privacy: Two Roads zal op geen enkele manier (email)adressen, of contactgegevens aan derden verstrekken, zonder toestemming te vragen aan de desbetreffende persoon. Door gebruik te maken van videoconferencing Microsoft teams en de website Wix gelden de privacyregelingen van desbetreffend Microsoft en Wix.  

Algemene Voorwaarden