Welkom op de site van The Ugly Duckling

Klik op de afbeelding van de les om de powerpointpresentatie te zien.

800px-Le-vilain-petit-canard-13-525bb09e

De allereerste les zit erop.. Als je de woorden, die veelvuldig in de les gebruikt zijn wil oefenen en herhalen ga naar highlights. Je kan ook zelf als groep of individueel highlights toevoegen, zodat je een mooi werkdocument krijgt. 

Hoe kun je deze week ermee aan de gang gaan?

  • Voeg highlights toe en spreek ze hardop uit in mooie zinnen

  • Luister naar de audio,in de PowerPoint, let op de uitspraak en zeg de woorden/zinnen na.

  • Lees de PowerPoint les 2 en probeer in eigen woorden de alinea's weer te geven waar het over gaat. Pak het informatieboekje erbij en lees de principes van een tweede taal leren nog een keer door. Op deze pagina. vind je het informatieboekje voor deze cursus. 

1920px-Kopenhagen_(DK),_Nybrogade_--_201

Onderwerp: leren in het bijzijn van je kinderen

Kinderen vinden het prachtig om met volwassenen om te gaan. Volwassenen kunnen een boeiende en grote wereld laten zien, waar nog veel te ontdekken valt. Kinderen vinden het ook zeer intrigerend als er grenzen zijn aan het kunnen van de volwassene. Er komt een dag dat je kind je iets vraagt en je als ouder zegt: 'Dat weet ik niet.' Dat is een ongelooflijke ontdekking voor een kind dat jij als ouder het niet weet. En dan kun je je kind over de grenzen heen trekken. Je zegt bijvoorbeeld: ' Dat zoeken we op' , of ' we vragen het aan......' of we gaan het eens uitproberen en dan kijken we hoe het werkt'. Op deze manier leert een kind hoe je nieuwe dingen leert en hoe je je grenzen kan verleggen.

In vorige eeuwen was dit eigenlijk heel gewoon. Kinderen zagen in het gezin hoe ouders functioneerden. Regelmatig lopen volwassenen tegen grenzen aan en dan is er een leermoment voor de ouders en daarmee ook voor de kinderen. 

Veel kinderen leven de eerste paar jaren van hun leven vooral in een kindercultuur. Alles lijkt op hen te zijn aangepast: kinderboeken, kindermuziek, kinderfilms, speelgoed voor elke leeftijdsgroep. Het is mogelijk dat kinderen voor het grootste deel gericht zijn op hun eigen wereld dat ze niet door hebben dat ouders ook leren. Als ze vervolgens naar school gaan, is er een grote kans dat ze te maken krijgen met een leerkracht, die voornamelijk aan kennisoverdracht doet. De volwassene kent de leerstof en het kind mag het gaan 'leren'. Ze missen de kans om te zien hoe volwassenen nieuwe leerstof aanpakken. 

In de cursus 'The Wind in the Willows' zet je bewust een leermoment neer. Jij wil als ouder wat leren en daar besteed je tijd aan.:........... je leest de boeken en je luistert naar de cd....... Je kind leert daardoor hoe jij leert en hoe jij problemen aanpakt om de Engelse taal eigen te maken. Wees flexibel met de opdrachten en gebruik van het cursusmateriaal, zodat jij optimaal gaat leren. Kies bewust voor elke activiteit. Beter twee activiteiten in de week, waar je volledig achterstaat dan alle activiteiten afraffelen omdat het moet. Je kind leert namelijk altijd van zowel het negatieve als het positieve.

We begrijpen dat kinderen niet gewend zijn dat ouders in hun bijzijn leren. Geef ze de ruimte en begrip en de tijd om daaraan te wennen. Want als zij beseffen dat jij ook leert, heeft dat niet alleen voordelen voor je kinderen, maar ook voor de ouders.. Ouders krijgen zo de kans om hun kinderen deelgenoot te laten zijn over onderwerpen, waar zij zelf echt enthousiast over zijn.

Contact/ Inschrijving Meeting

© 2020 VOF Two Roads

KVK 76490297

Privacy: Two Roads zal op geen enkele manier (email)adressen, of contactgegevens aan derden verstrekken, zonder toestemming te vragen aan de desbetreffende persoon. Door gebruik te maken van videoconferencing Gotomeeting en de website gelden de privacyregelingen van desbetreffend Gotomeeting en wix.