Beste Joan, Herman en Janienke,

Hoop dat jullie hebben genoten van het prachtige afwisselende week van de afgelopen weken: sneeuw, regen, zon. Thuiskomen na een wandeling is dan weer super fijn, vooral als je dan samen met je kind even voorleest.

Jullie hebben nu een paar lessen Spreekvaardigheid Ouder en Kind achter de rug. Op dit moment zijn er even geen lessen gepland. Tijd voor een:

  1. Terugblik van les 1,2, en 3

  2. Wat te verwachten bij de lessen 4,5 en 6?

  3. Handvatten na de training

  4. Informatie over coaching

Les 1,2 en 3

In de afgelopen drie lessen ben je begonnen aan het verhaal ‘The Wind in the Willows’. Alles wat je nu weet over de inhoud van het verhaal, weet je doordat je zelf het (prenten)boek hebt gelezen, geluisterd hebt naar de cd, geluisterd hebt naar de gesprekken in de les en vragen gesteld hebt aan Laurence in de les. In andere woorden: alles wat je nu weet over het verhaal heb je gedaan door in het Engels te lezen, spreken, discussieren, mening geven en naar Engels te luisteren.

We hebben je als het ware in het diepe gegooid. In de theorie heet dat ‘immersed in the language’. We hebben dat op 5 verschillende manieren gedaan. We zetten ze op een rijtje.

1. Immersed in the context

2. Immersed in the culture

3. Immersed in the literature

4. Immersed in communication

 

5. Immersed in een new way of learning by taking initiative:

En je kind?

Mensen die uitblinken op het gebied van taal, sport, wetenschap, politiek zijn heel nieuwsgierig, vragen veel, proberen iets nieuws uit en luisteren naar nieuwe ideeën en ............kennen veel tegenslagen..

 

 

 

 

De omschrijving van een genie en van een kind lijken op elkaar. Kinderen zijn niet anders gewend dan om in het diepe gegooid te worden...........Kinderen durven als ze in een veilige omgeving te zijn nieuwe stappen te ondernemen. 

 

Hoe doet jouw kind dat eigenlijk? We stellen je een aantal vragen. 

Vul de vragenlijst over je kind in. 

In de Cursus Ouder en Kind kun je gebruik maken van de mogelijkheid om de vragenlijst te bespreken. Je stuurt de antwoorden naar ons op en we maken een afspraak om erover te spreken.

Les 4,5 en 6

De immersion in the language staat centraal in les 4,5 en 6 en wordt iets uitgebreid.  Bij Two Roads is ons motto: Leren is onafhankelijk worden. Wanneer je iets onder de knie hebt kan je zelfstandig verder. Je bepaalt zelf de route naar zelfstandigheid. Bij Two Roads geven we je de handvatten om na de cursus zelfstandig verder te gaan.

Na het afsluiten van deze cursus heb je de principes één keer doorgelopen en bepaal je zelf of je er al zelfstandig mee aan de slag wil gaan. Je zult de komende tijd hard nodig hebben om de principes je eigen te maken.

En dat begint al in deze weken waarin je even geen les hebt. We adviseren je dat je zoekt naar een haalbaar ritme om  tijd te nemen te luisteren naar de cd en tijd te nemen om je boek te lezen. Wanneer we beginnen aan de laatste drie lessen gaan we er van uit dat je daar beslissingen in genomen hebt en een vaste tijd hebt om te lezen en te luisteren. Het vaste ritme is voor jou een basis om het de komende tijd vol te blijven houden. Je houdt het ritme aan dat je in de komende weken hebt opgebouwd. . Op 7 februari sluiten we het boek af*.

Na de training

Je leert natuurlijk geen Engels in zes lessen. Je kan wel de principes van de training gaan uitproberen en blijvend inzetten in je leerproces.

  • Immersed in the culture, context, literature

Je ontvangt een lijst aan met Engelse literatuur en audioboeken. Deze bestel je zelf. Je luistert naar de audio, je leest het boek en je vertelt het verhaal aan je kind, met of zonder prentenboek. Kies boeken en verhalen, waarvan de inhoudt je boeit.

  • Immersed in communication

Spreek met een groep af dat je samen een Engels boek uitkiest en bespreekt. Je kan via Skype afspreken en elke week één of twee hoofdstukken behandelen. Zo weet je zeker dat je er echt aan toe komt om interessante boeken daadwerkelijk te gaan lezen.

  • Immersed in the culture/taking initiative

Houd contact met een native speaker. Vraag een native speaker in je kennissenkring of je regelmatig iets mag vertellen over het boek dat je uitgekozen hebt; natuurlijk moedig je de native speaker aan om kritische vragen en opmerkingen te stellen. Voer het gesprek zoveel mogelijk in bijzijn van je kind.

Drie verschillende manieren om je kind Engels aan te bieden:

Two Roads biedt voor Ouder en Kind in totaal drie routes aan om je kind in contact te brengen met de Engelse taal en cultuur. De cursus Wind in the Willows is een onderdeel van een Prentenboeken-serie. We bieden ook een Actieve-serie aan, waarin je samen met je kind activiteiten doet terwijl je Engels spreektt. 

 

Deze serie is speciaal voor de actieve ouder en kind, die graag iets samen doen. Ten slotte zijn we bezig om de derde route te ontwikkelen. Hierin staat de zorg voor de natuur centraal.

In deze routes wordt het Engels verbonden aan wat kinderen belangrijk vinden: tijd en aandacht. Uit onderzoek blijkt dat de voorwaarden voor motivatie van kinderen tot het leren van een taal affectie, autonomie en competentie is. Bij de Prentenboeken-serie vertaalt zich dat in een veilige setting en een samen moment op de bank samen voorlezen met een gerichtheid op verhalen. In de Actieve lessenserie komt dat tot uiting door samen plezier te hebben in de samenwerking. En in de Natuurserie verbinden we het Engels aan één van de belangrijkste aspecten van al je bezigheden (zie ook de Visie van Two Roads) namelijk de zorg voor de natuur. De natuurserie is nog in ontwikkeling. Wij geven je aan het einde van de verschillende series ook weer handvatten om verder te kunnen gaan.

Coaching

Na elke Spreekvaardigheidsles die je online volgt is er een mogelijkheid om vragen te stellen. De online les is afgelopen als de sheet : till next time verschijnt. U kunt dan uitloggen. Wij bieden echter de mogelijkheid om na de les nog even na te praten: U kunt uw ervaringen in het Nederlands vertellen, uw vragen stellen over ‘de immersion in the language’ en de praktische uitwerking van de handvatten. Curiositeit is belangrijk voor de inhoud van het boek en curiositeit is belangrijk voor het leeraspect van deze cursus. U leert meer over de achterliggende theorie door uw ervaringen te vertellen en vragen te stellen. Eén coachingsgesprek is bij de cursus inbegrepen.*

* Na afloop van de cursus kunt u ook individuele coaching gesprekken aanvragen.

Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

© 2020 VOF Two Roads

KVK 76490297

Privacy: Two Roads zal op geen enkele manier (email)adressen, of contactgegevens aan derden verstrekken, zonder toestemming te vragen aan de desbetreffende persoon. Door gebruik te maken van videoconferencing Gotomeeting en de website gelden de privacyregelingen van desbetreffend Gotomeeting en wix.