Welkom op de site van The Wind in the Willows

Klik op de afbeelding van de les om de powerpointpresentatie te zien.

De allereerste les zit erop. Je kan de Powerpont Presentatie van de les op deze site vinden. Voor vragen of opmerkingen voor de groep of specifiek voor ons kun je reageren op deze pagina. Je kan ook altijd een mail sturen. 

21 Maart is er geen les. De volgende les is begin april (datum volgt nog). 

Je kan de komende tijd voorbereiden voor hoofdstuk 2. Je hebt ook tijd om het informatieboekje door te lezen en naar de vragen te kijken van de Observatielijst 1 en 2. Tijdens de cursus kun de vragen invullen. Het helpt je om tijdens de cursus gericht naar jezelf en je kind te kijken.  

Je kan het lied van Ducks'Ditty beluisteren in de Powerpoint Presentatie. 

Nieuw: De uitspraak van de 'th' kun je ook in de Power Point Presenatie beluisteren

Nieuw: De uitspraak van de nieuwe woorden kun je in de bijgevoegde link (Oxford dictionary) beluisteren door op het spreek icoon te klikken. Je kan ook meerdere woorden zelf invullen en zo je uitspraak oefenen. De audiovan de ' th' in les 4 is opnieuw ingesproken .

Corina had een goede vraag over het gebruik van de cd. Het is zeker de moeite waard om er iets dieper op in te gaan. Zie hieronder.

Emmie experimeneteert met een balans tussen lezen en cd gebruik. Hieronder vind je de verschillende functies van de materialen. 

Prentenboek:

- Het verhaal helpt je om de verhaallijn vast te houden. 

- Na een week van studie merk je dat je vooruitgang boekt in het begrip van het prentenboek.

- Als je voorleest aan je kind gaat het 100% om het verhaal en niet om je uitspraak: je wordt gedwongen om je te focussen op het verhaal

CD:

- Je hoort goede grammaticale zinnen. Je gebruikt andere hersenen om de grammatica te ordenen. Je hoort langere zinnen en je raakt gewend om de kern van wat er egzegd wordt op te pikken. Ideaal om je woordenschat te vergroten en een goede basis voor grammatica te ontwikkelen.

Volwassenboek: 

- Je leert om de verhaallijn vast te houden in een tekst met veel moeilijke woorden en lange zinnen.

- Je hoort veel synoniemen

je leert de Engelse cultuur beter kennen

- Je doet er veel moeite voor en dat legt de basis om Engels te waarderen.

Let op: Volgende les is gepland voor woensdag 9 mei. 

Hoe nu verder? Klik hier voor de mogelijkheden.

Onderwerp: leren in het bijzijn van je kinderen

Kinderen vinden het prachtig om met volwassenen om te gaan. Volwassenen kunnen een boeiende en grote wereld laten zien, waar nog veel te ontdekken valt. Kinderen vinden het ook zeer intrigerend als er grenzen zijn aan het kunnen van de volwassene. Er komt een dag dat je kind je iets vraagt en je als ouder zegt: 'Dat weet ik niet.' Dat is een ongelooflijke ontdekking voor een kind dat jij als ouder het niet weet. En dan kun je je kind over de grenzen heen trekken. Je zegt bijvoorbeeld: ' Dat zoeken we op' , of ' we vragen het aan......' of we gaan het eens uitproberen en dan kijken we hoe het werkt'. Op deze manier leert een kind hoe je nieuwe dingen leert en hoe je je grenzen kan verleggen.

In vorige eeuwen was dit eigenlijk heel gewoon. Kinderen zagen in het gezin hoe ouders functioneerden. Regelmatig lopen volwassenen tegen grenzen aan en dan is er een leermoment voor de ouders en daarmee ook voor de kinderen. 

Veel kinderen leven de eerste paar jaren van hun leven vooral in een kindercultuur. Alles lijkt op hen te zijn aangepast: kinderboeken, kindermuziek, kinderfilms, speelgoed voor elke leeftijdsgroep. Het is mogelijk dat kinderen voor het grootste deel gericht zijn op hun eigen wereld dat ze niet door hebben dat ouders ook leren. Als ze vervolgens naar school gaan, is er een grote kans dat ze te maken krijgen met een leerkracht, die voornamelijk aan kennisoverdracht doet. De volwassene kent de leerstof en het kind mag het gaan 'leren'. Ze missen de kans om te zien hoe volwassenen nieuwe leerstof aanpakken. 

In de cursus 'The Wind in the Willows' zet je bewust een leermoment neer. Jij wil als ouder wat leren en daar besteed je tijd aan.:........... je leest de boeken en je luistert naar de cd....... Je kind leert daardoor hoe jij leert en hoe jij problemen aanpakt om de Engelse taal eigen te maken. Wees flexibel met de opdrachten en gebruik van het cursusmateriaal, zodat jij optimaal gaat leren. Kies bewust voor elke activiteit. Beter twee activiteiten in de week, waar je volledig achterstaat dan alle activiteiten afraffelen omdat het moet. Je kind leert namelijk altijd van zowel het negatieve als het positieve.

We begrijpen dat kinderen niet gewend zijn dat ouders in hun bijzijn leren. Geef ze de ruimte en begrip en de tijd om daaraan te wennen. Want als zij beseffen dat jij ook leert, heeft dat niet alleen voordelen voor je kinderen, maar ook voor de ouders.. Ouders krijgen zo de kans om hun kinderen deelgenoot te laten zijn over onderwerpen, waar zij zelf echt enthousiast over zijn.

© 2020 VOF Two Roads

KVK 76490297

Privacy: Two Roads zal op geen enkele manier (email)adressen, of contactgegevens aan derden verstrekken, zonder toestemming te vragen aan de desbetreffende persoon. Door gebruik te maken van videoconferencing Gotomeeting en de website gelden de privacyregelingen van desbetreffend Gotomeeting en wix.