Pia Nicholson
Onderwijskundige
Zakelijk_Laurence&Pia-39.jpg
Laurence Nicholson
Native speaker
Trainer

Ik houd van reizen en waardeer andere culturen. Het geeft een nieuw inzicht hoe anderen naar dezelfde wereld kijken. Als twintiger reisde ik naar Afrika, een geweldig continent, zowel het landschap, de mensen en de cultuur. Ik heb eerst een aantal maanden meegedraaid met een literacy project in Ghana. In een gele volkswagen reden we op de zandwegen om naar een afgelegen dorp te reizen om taalles te geven. Daarna heb ik jaren in Zuid-Afrika op een internationale school gewerkt. Mijn collega's en ouders waren zeer gemotiveerd om het onderwijs op een hoog niveau te geven. In deze tijd heb ik kennis gemaakt met organisaties, die nieuw leven in het Zuidafrikaanse onderwijs wilden blazen. Een prachtige innovatieve, creatieve tijd. Vervolgens heb ik in Nederland gewerkt in het basisonderwijs. In het Speciaal Onderwijs en Speciaal Basis Onderwijs heb ik samen met een team kinderen geholpen, die problemen hadden in de taalontwikkeling. Het mooie was dat we alles uit de kast konden halen om de kinderen stappen in het leren te laten maken, zoals bv. contextueel leren, samen leren, buiten leren, zorg dragen voor de natuur waren niet alleen leuk, maar essentieel voor het taalproces. In mijn studie Onderwijskunde heb ik bewust de wetenschappelijke basis gezocht voor  de methodiek, die we gebruikten in de praktijk. Ik heb mijn studie afgesloten met een onderzoek naar het effect van een trainingsaanpak 'The Sound of English', waardoor deelnemers die een groot verschil in niveau hadden gezamenlijk betekenisvol kunnen leren en hun Engels kunnen verbeteren. De jarenlange ervaring en de positieve onderzoeksresultaten hebben we verwerkt in onze trainingen.

Als leraar Engels heb ik 9 jaar in Zuid-Afrika les gegeven. De laatste 15 jaar woon ik in Nederland. Ik ben bekend met de specifieke problemen, die Nederlanders ondervinden als zij Engels spreken. Ik heb mij gespecialiseerd in communicatie Engels en verzorg de laatste tien jaar communicatie-lessen bij de Cambridge Course.

Wij vinden belangrijk dat je gewoon jezelf kan zijn. Daarom vragen we een minimum aan gegevens van je. Met zorg hebben we een zo'n veilige mogelijke digitale omgeving gecreëerd. Zie ons Privacy Statement.

Even voorstellen

Ik heb jaren Engelse les gegeven. Ik heb met verschillende methoden in Nederland en in Afrika gewerkt. Een taal leer je omdat je een doel hebt:: Je wilt dat ene gesprek kunnen voeren, of je wilt het juiste interessante boek lezen of een video begrijpen. In mijn studie Onderwijskunde heb ik de jarenlange ervaring verwerkt in een studie naar het verbeteren van de Engelse Spreekvaardigheid. Daarin hebben we gekeken naar het verschil in niveau van de deelnemers. De principes van dit onderzoek hebben wij verwerkt in onze trainingen. Wat opvalt is dat de verschillen in niveau het taalproces juist ondersteunen. Met heel veel plezier maken wij op maat trainingen voor uw groep vrienden en collega's.

Pia Nicholson


Ontmoet het team.

Join Our Mailing List

© 2021 VOF Two Roads

KVK 76490297

Privacy: Two Roads zal op geen enkele manier (email)adressen, of contactgegevens aan derden verstrekken, zonder toestemming te vragen aan de desbetreffende persoon. Door gebruik te maken van videoconferencing Microsoft teams en de website Wix gelden de privacyregelingen van desbetreffend Microsoft en Wix.  

Zie Privacy Statement